VAGA FEMINISTA 8M!

Bona nit famílies, bona nit infants!

Tornem al blog per fer-vos una pincellada de la vaga feminista que es farà demà 8 de març de 2018 a nivell mundial.

-Què és el feminisme?
És un moviment social i polític que defensa la igualtat entre dones i homes. És per això que la vaga és feminista.

-Què es la vaga?
És una vaga que va més enllà d'un atur laboral, ja que les dones son presents en totes les esferes de la vida: cures, consum, vida estudiantil, associativa...
La vaga s'ha convocat amb l'objectiu de visibilitzar la importància de la feina de les dones en tots aquests perfils de la vida. Es vol denunciar l'escletxa salarial, la feminització de la pobresa i el fet de que les feines pitjor remunerades i ments regulades siguin preses per dones. Així mateix, demostrar el ferme rebuig envers totes i cadascuna de les formes de violència vers les dones (desigualtats, discriminacions, relacions de poder, violències psíquiques, físiques i sexuals).

-Qui l'organizta?
És organitzada per la comissió 8M, formada per diferents organitzacions del moviment feminista. Compta amb el suport de gran nombre de sindicats i també d'alguns partits polítics.


Des de l'esplai tractem dia a dia de donar eines per aturar totes aquestes injustícies, sempre des de l'educació, tractant de trencar els estereotips culturals que les fonamenten. Treballem per un futur on, independent del sexe i gènere, tothom tingui les mateixes oportunitats, drets i siguin tractats i tractades de la mateixa manera.
A més, us animem molt fortament a participar de les mobilitzacions que es donaràn durant tot el dia a Barberà (al matí) i Barcelona (a la tarda).

Agenda del 8M:
- Cercavila a Barberà. Començarà a les 10h a la Plaça de la Vila, passant per la Plaça Rosa dels Vents, el Mercat 11 de Setembre, la Plaça de la Constitució, tornant finalment a l'Ajuntament. Ens acompanyaran les noies de la batucada Arritmia.
- Concentració i lectura del manifest, a la Plaça de la Vila a les 12.30h.
- Dinar popular, a les 14h al mateix lloc.
- A les 17h estem convocades a l'estació de RENFE per anar juntes a la manifestació a Barcelona. Aquesta comença a les 18.30h a la cruïlla entre Passeig de Gràcia i la Diagonal, i acabarà a la plaça de Catalunya.
- Hi haurà servei de cures durant tot el dia per part d'homes voluntaris que donen suport a la vaga al local del Casal Popular Tangram (C/ Marquesos de Barberà, 58 Baixos, Barberà del Vallès).

Més info a:
https://vagafeminista.cat
https://www.facebook.com/events/217735258784684/










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES A PIULEHOGWARTS!

ÚLTIM DIA AL TIBIDABO!

COMENCEM NOU CURS 2019-20!