Qui som?

El Piolet

El Piolet” és un Esplai que, com a tal, es dedica a l’educació en el lleure dels infants en concordança amb els valors expressats dintre l’ideari del moviment laic i progressista al qual s’adscriu, i els principis que recull el nostre PEC. Vam nèixer el 1991 devant de la falta d'oferta educativa no-formal al nostre poble, Barberà del Vallès.

A part de la ideologia, el Piolet es caracteritza pel seu fulard. Els seus colors són el verd, per la natura, i el vermell, perquè tot i les nostres diferències, totes tenim la sang vermella.
Com a Esplai, formem part d'ESPLAC.


L'esplai el Piolet sóm una entitat que porta més de 25 anys educant en el lleure a infants de Barberà del Vallès. Fem esplai tots els dissabtes de 16.30 a 19h, encara que també fem activitats extraordinàries, algunes de cap de setmana i altres durant períodes de vacances escolars: sortides de cap de setmana amb i sense les famílies dels infants, acampada, rutes, colònies d'estiu...

➡Projecte

A l’esplai eduquem infants i joves jugant, fent excursions i activitats, d’acord amb un projecte educatiu i un ideari que ens serveixen de full de ruta en el que fem. Eduquem en la llibertat, el pluralisme i la tolerància posant la laïcitat en l’eix de la nostra proposta pedagògica. Fem una educació integral per desenvolupar els coneixements, les habilitats i actituds necessàries per a una societat de drets i llibertats.
Passar per l’esplai és una experiència vital que ens fa créixer i defineix la nostra identitat. De l’esplai ens n’emportem uns valors i una manera d’entendre la vida, compromesa amb el progrés humà.
Els esplais impulsem la transformació social a partir de la seva acció en favor del lliurepensament, el respecte, els drets humans i la ciutadania. D’aquest compromís se’n deriva una presa de posició crítica i transformadora de la societat.

Podeu descarregar el nostre projecte educatiu i l'organigrama de l'esplai en el següent enllaç:

https://drive.google.com/file/d/1otT6dqFjcJAkVaafaAsOc1gDdG6zJRwn/view?usp=sharing

ESPLAC

El Piolet forma part d'ESPLAC, una associació d'esplais catalans laics i progressistes. El seu principal objectiu és enfortir els esplais treballant en els drets dels infants, la participació, la transformació social, el voluntariat i l'associacionisme, entre d'altres.
Esplais Catalans segueix creixent ja que des d'aquesta AGO ja som un total de 106 esplais que en formem part.

Ateneu Abril

A nivell local formem part d’una altra entitat, l’Ateneu Abril, que neix recuperant la idea dels antics ateneus de l’època de la república, englobant a diferents col·lectius, edats, o interessos. A més de les activitats pròpies que cada secció de l’Ateneu fa, cada cop son més les activitats que realitzem conjuntament.
A més de l’Esplai, dintre l’Ateneu Abril trobem:
-   El Casal de Joves Obriu Pas, amb el que compartim ideari i realitzem nombroses activitats conjuntes, especialment amb el grup d’adolescents.
-    Casal Popular Tangram, i la Cooperativa de Consum la Trilla.
-    Batucada Arritmia, que va començar com un taller, però que s’ha constituït com un grup de percussió que acull participants de generacions ben diverses.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

GINES FAN CAMÍ!

FESTA DE FI DE CURS!

SORTIDA DE FAMÍLIES!