25N!

Hola a tots i totes!
Aquesta setmana farem una petita reflexió coincidint amb les movilitzacions del 25N.

El 25 de novembre va ser declarat DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLÈNCIA CONTRA DONES I NENES el juliol de 1981 a Colòmbia, denunciant la violència de gènere en l'àmbit domèstic, i a la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit social i polític. 

Les joves i els joves de GINES han aprofitat per anar a l'acte reividicatiu que s'ha celebrat a la Plaça de la Vila, per mostrar el rebuig a les violències masclistes que malgrat tot, se seguixen donant dia a dia al notre entorn.

Cada 25N dones arreu del món ocupen carrers per cridar que no volen més violència envers les dones, perque es deixin de perpetuar les desigualtats que genera el sitema en que vivim.
Aquestes violències sexuals es donen a cases, al carrer, a espais d'oci, a la feina, xarxes socials... i molt sovint el seu abordatge a mitjans de comunicació no és adequat.
És evident que a dia d'avui encara queda molt per fer, per eradicar la discriminació, les desigualtats i les relacions de poder que encara s'estableixen.

Per això el treball de l'esplai és donar eines educatives i socialitzadores per aturar aquestes violències, intentant dia a dia trencar estereotips culturals en que es fonamenten aquestes. Condemnem tots els casos de desigualtat o violència per raó de gènere.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COLÒNIES A PIULEHOGWARTS!

ÚLTIM DIA AL TIBIDABO!

COMENCEM NOU CURS 2019-20!